vorige project - project overzicht - volgende project volgend project project overview SuperNova Studios vorig project
Greta Garbo Plantsoen - SuperNova Studios
Het plan definieert het plantsoen en markeert de toegang tot de buurt.

Greta Garbo Plantsoen - SuperNova Studios
Bij het hoogte-accent is tevens de toegang naar het verhoogde terras dat de woningen ontsluit.

Greta Garbo Plantsoen - SuperNova Studios
Vogelvluchtimpressie van het verhoogde terras, woningen en buitenruimten.

Greta Garbo Plantsoen - SuperNova Studios
Het plantsoen wordt door de “vrijstaande” woningen op de voorzieningenplint besloten en krijgt zo een meer intiem karakter.

Greta Garbo Plantsoen

Gebouw voor woningen en wijkvoorzieningen

Plaats:  Almere
Jaar:  2006
Programma: 1350 m² appartmenten, multifunctioneel programma en parkeerplaatsen
Status: Schetsontwerp
Opdrachtgever: Stichting 4xG
Credits: Job Beerthuizen, Jelk Kruk, Stephan Nierop

In dit voorstel voor een gedeeltelijke invulling van een wat verloren plantsoen in de Filmwijk willen we hetvolgende bereiken: een beter functionerend plantsoen, een versterking van de stedebouwkundige structuur en een progammatische verrijking van de buurt.

We hebben een gebouwmassa zo geplaatst dat de huidige naadloze overgang van het bestaande plantsoen in een hondenuitlaatstrook en een brede busbaan wordt geblokkeert. Het plantsoen krijgt zo de intiemere definitie die haar beter past.
Tegelijk wordt hiermee een opening gedicht in de de verder gesloten gevelwand langs de busbaan.

In de gebouwmassa hebben we een hoogteaccent aangebracht waar de busbaanbaan een bocht maakt. Hier bevindt zich de hoofdentrée van de wijk voor fietsers.

De gebouwmassa bestaat uit een plint voor culturele- of maatschappelijke functies waarop woningen zijn gesitueerd. Deze woningen worden ontsloten vanaf het verhoogde terras op de plint. Dit hoofdentrée van dit terras is onder het hoogte accent gesitueerd.

In een eerder fase hebben we een studie gedaan naar de inrichtingsmogenlijkheden van het gehele plantsoen.