vorige project - project overzicht - volgende project volgend project project overview SuperNova Studios vorig project
Locatie Mercuriusweg - SuperNova Studios

Planstudie Mercuriusweg - SuperNova Studios


Impressie Mercuriusweg - SuperNova Studios

Woonhuis Ederveen van Gurp

Nieuwbouw woonhuis Oosterhout

Plaats:  Koningspagehof 13 Oosterhout (N-B)
Jaar:  2007-2008
Programma: vrijstaande woning
BVO: ca 250 m²
Status: Opgeleverd
Opdrachtgever: Particulier
Team: Job Beerthuizen

De opdrachtgevers hebben een prachtig kavel in de Vlinderbuurt met een vrij uitzicht op de bosrand, en hebben hier de ruimte gevonden om samen een huis bouwen dat is toegesneden op hun wensen.

Gezamenlijk hebben we deze wensen vertaald naar plattegronden die voor hen werken, met een uitstraling die hen aanspreekt. De sfeer van het ontwerp moet volgens de welstandstechnische eis gelijk zijn met jaren ’30 architectuur en “romantisch kubisme”, wat in dit geval betekent dat een plat dak verplicht is en stucwerk niet is toegestaan.

De rooilijn en de dwars door het kavel snijdende grens van het natuurgebied laten weinig keuze over voor de situering van de bebouwing. Een bepalende factor voor de vorm van de plattegrond is de bebouwingsgrens aan de achterzijde; de achtergevel grenst namelijk direct aan een natuurgebied waarin de tuin is gesitueerd.